Βερβεροντα ΤΑΙΠΕΔ

12 01 2024

Πόρτο Χέλι: Πολύ χαμηλή η προσφορά για τα 600 στρέμματα στην Βερβερόντα

20.11.2023 • 14:06 Τρέχουν οι διαδικασίες…

Σημαντικά χαμηλότερα, από την αποτίμηση που έδωσε ο ανεξάρτητος εκτιμητής που προσέλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, φέρεται να κινείται η μοναδική προσφορά που υπεβλήθη για το ακίνητο των 600 και πλέον στρεμμάτων στην περιοχή Βερβέροντα του Πορτοχελίου. Η προσφορά κατατέθηκε από εταιρεία συμφερόντων της κτηματομεσιτικής οικογένειας Γούτου και πληροφορίες θέλουν να κινείται στα επίπεδα των 5.000.000 ευρώ.

Πηγές αναφέρουν ότι ο ανεξάρτητος εκτιμητής, η Ελληνικη εδρα της Αμερικανικης  American Apraisal,Hellas (Address: 54,Vasilissis Sophias Ave.,115 28 Athens Greece Tel.: +30 210 72 91 867 Fax: +30 210 72 50 982 Email: aah@american-appraisal.gr) του κ Παυλου Ζεκου , προσδιόρισε την αξία του ακινήτου σε επίπεδα τετραπλάσια, ήτοι στα 20.000.000 ευρώ. Δεδομένου ότι το ΤΑΙΠΕΔ από τους ειδικούς νόμους και το καταστατικό του δεν δύναται να δώσει το ακίνητο σε τιμή χαμηλότερη από την εκτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή, το Ταμείο αξιολογεί κατά πόσο θα ζητήσει βελτιωμένη προσφορά από τον ένα και μοναδικό υποψήφιο ή αν θα κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο.

Οι αντιδράσεις για την πώληση είναι πολλές. Καθώς μάλιστα το ΤΑΙΠΕΔ έβγαλε το ακίνητο ανώριμο πολεοδομικά για πώληση, διευκολύνει με αυτό τον τρόπο την πώληση σε ιδιώτες οι οποίοι κατόπιν μπορούν να«αναζητήσουν πολεοδόμηση δια Προεδρικού Διατάγματος. Ήδη το ακίνητο, με τους ισχύοντες νόμους, εφόσον εξασφαλίσει έγκριση για τουριστική ανάπτυξη, μπορεί να χτίσει 64.000 τετραγωνικά. Συνεπάγεται -σε κάθε περίπτωση- μεγάλη επιβάρυνση στην διαχείριση απορριμμάτων, την υδροδότηση αλλά και την ηλεκτροδότηση. Επιπλέον, η τοπική κοινωνία ζητά από το Δημόσιο εκτάσεις για την ανάπτυξη σχολείων, παιδικών χάρων, κέντρου υγείας και άλλων κοινωφελών χρήσεων.

Πως συνδεονται Ελληνικα και διεθνη συμφεροντα και τραπεζες με την πωληση της Βερβεροντα

Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι εκτός σχεδίου, καθώς ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι χρήσεις γης, κάτι που θα αναλάβει εξ ολοκλήρου να το κάνει ο επενδυτής που θα επικρατήσει στον διαγωνισμό και θα αναλάβει την αξιοποίηση του ακίνητου. Συγκεκριμένα, ο επενδυτής αναλαμβάνει την υποχρέωση εκπόνησης ειδικού σχεδίου χωρικής ανάπτυξης δημοσίου ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ), όπως τονίζουν πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ τεχνικός σύμβουλος έχει οριστεί από το ΤΑΙΠΕΔ η Δέκαθλον ΑΕ.(Νηρηίδων 4, Αθήνα – Παγκράτι, 11634, ΑΤΤΙΚΗΣ)

  • www.decathlon.gr › news › ermionida ΛΟΦΟΙ ΚΟΙΛΑΔΑΣ στην ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ – Decathlon Με βάση τη Σύμβαση της 25/11/2015, μεταξύ της ΔΕΚΑΘΛΟΝ ΑΕ και της Mind Compass Overseas (a DCI Partner of Dolphin Capital Investors), η ΔΕΚΑΘΛΟΝ άρχισε να εκπονεί τη Μελέτη

    Η «ΔΕΚΑΘΛΟΝ» του Πέτρου Συναδινού τη μελέτη για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη ΠΑΟ στον Βοτανικό

    Πετρος Συναδινος Δεκαθλον Έχει διατελέσει μέλος ΔΣ της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου, της Δημόσιας Επιχείρησης Πολεοδομίας & Στέγασης, του Μουσικού και Εκπαιδευτικού Οργανισμού Ελλάδας, του Οργανισμού Θεσσαλονίκη – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του Εθνικού Ιδρύματος Παλιννοστούντων. Έχει διατελέσει Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. Μέλος της Ομάδας σύνταξης Φακέλου Υποψηφιότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 και Επικεφαλής Ομάδας σύνταξης Φακέλου Υποψηφιότητας «Αθήνα 2004». Σήμερα είναι Πρόεδρος & Δνων Σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων έργων ΔΕΚΑΘΛΟΝ Α.Ε., της οποίας υπήρξε συνιδρυτής, με μεγάλη συμβολή σε μελέτες Ολυμπιακών και Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Είναι Πρόεδρος Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Δ.&Λ Σταυροπούλου: Ο Οίκος του Έλληνα Φοιτητή».

Θα διαβασετε πιο κατω πληροφοριες .Μια διευκρινηση.Αυτες οι διεθνεις τραπεζες με τα σκανδαλα τους δεν ειναι η εξαιρεση.Απλα λειτουργουν μεσα στο καπιταλιστικο συστημα με τους κανονες του.Ολα για το κερδος. Και οταν πιαστουν με την λεια στα χερια απλα πληρωνουν το προστιμο χωρις διαμαρτυριες ειναι εξ αλλου ενα πολυ μικρο ποσοστο των κερδων τους συμπεριλαμβανεται στον προγραμματισμο σαν ποσοστο ασφαλειας.

Το θεμα ειναι λοιπον πως εγινε ενας διαγωνισμος πωλησης δημοσιας γης. Υπηρξε μια τιμη εκκινησης της δημοπρασιας. Ποιος την εβγαλε αυτη τη τιμη;Και το σημαντικοτερο ποιος επελεξε τον εκτιμητη;

Σύμβουλοι αξιοποίησης

«Νομικός Σύμβουλος»:  Δικηγορική Εταιρεία «ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (δ.τ.: “NK LAW FIRM”) (Διεύθυνση: Ομήρου αρ. 34, Αθήνα, Τ.Κ. 10672).

«Σύμβουλος Αξιοποίησης Ακινήτου»:  «Π. ΔΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε.» (Διεύθυνση: Ερατοσθένους αρ. 1, Αθήνα Τ.Κ. 11635)

https://www.realestate.bnpparibas.com/

A man walks behind the logo of BNP Paribas in a building in Issy-les-Moulineaux, near Paris

BNP Paribas sentenced in $8.9 billion accord over sanctions violations By

NEW YORK (Reuters) – BNP Paribas SA was sentenced to five years probation by a U.S. judge on Friday in connection with a record $8.9 billion settlement resolving claims that it violated sanctions against Sudan, Cuba and Iran.

BNP Paribas faces $246m fine in currency scandal Published 17 July 2017

The US central bank has fined BNP Paribas $246m (£189m), the latest punishment in a currency rigging scandal that has led to billions in fines on both sides of the Atlantic.Authorities say traders at different firms used online chat rooms to share information about currency bids without adequate oversight from their banks.

Ζαν Κλοντ Όσβαλντ: Ποιος είναι ο τραπεζίτης που έσπασε το βραχιολάκι και δραπέτευσε Newsroom

Πρόσωπο «κλειδί» για τις υποθέσεις που αφορούν τα σκάνδαλα των εξοπλιστικών και της Siemens, θεωρείται ο γαλλοελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ που έσπασε χθες το μεσημέρι, αφού νωρίτερα είχε παραστεί στη δίκη του για υποθέσεις διαφθοράς στην Ελλάδα, το βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης κι έκτοτε τα ίχνη του έχουν εξαφανιστεί. Ο Όσβαλντ είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2015 στο Άμπου Ντάμπι με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει ο εισαγγελέας εκδόσεων Γιάννης Αγγελής. Ήταν καταζητούμενος για την εμπλοκή του σε τέσσερις υποθέσεις σχετικά με μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ λίγο καιρό πριν συλληφθεί, είχε παραπεμφθεί σε δίκη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της Siemens.Αφορμή για τη σύλληψή του στάθηκε η κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, ο οποίος τον έδειξε ως πρωταγωνιστή σε ξέπλυμα χρήματος σε ελβετικές τράπεζες.

Mετά τη σύλληψή του και την απολογία του στους ανακριτές διαφθοράς προφυλακίστηκε, όμως λίγο αργότερα το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με την επιβολή του κατ΄οίκον περιορισμού με βραχιολάκι ηλεκτρονικής επιτήρησης.Ο Όσβαλντ, ως στέλεχος των τραπεζών Dresden Bank και BNP PARIBAS, εμπλέκεται σε υπόθεση νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με τον ίδιο να υποστηρίζει στην απολογία του πως είχε ρόλο απλώς εποπτικό σε ό,τι αφορά τις επαφές του στην Ελλάδα, «δείχνοντας» παράλληλα τον υφιστάμενό του Φάνη Λυγινό, ο οποίος επίσης κατηγορείται για τις αντίστοιχες υποθέσεις. Σύμφωνα με τις δικαστικές Αρχές οι δύο άνδρες εμπλέκονται σε υποθέσεις που χαρακτηρίζονται «συγκοινωνούντα δοχεία».

French authorities have searched the Paris offices of five banks, including Societe Generale, BNP Paribas and HSBC, on suspicion of fiscal fraud, part of a broad European probe into the dodging of dividend tax payments. The French prosecutors’ actions on Tuesday are the latest to hit global banks over the dividend tax fraud scheme as similar investigations have been conducted in Germany and other European countries.


Actions

Information

Leave a comment